Artikelen over Belastingstaking voor Klimaat

Hier houden we bij wat er in de media verschijnt over Belastingstaking voor Klimaat. Het is nu misschien nog niet veel, maar hoe groter we worden, hoe meer bekendheid, hoe meer artikelen. Totdat de fossiele subsidies zijn afgeschaft.

21 april 2023 – TRouw

Jan-Willem van der Weij vertelt in het nieuwste nummer van Down to Earth Magazine over zijn beweegredenen om zich aan te sluiten bij Belastingstaking voor Klimaat. “Door de fossiele industrie te steunen ondermijnt de overheid het recht op leven en het recht op veiligheid. Dit jaar ga ik in principe weer meedoen en ik hoop dat veel meer mensen dat doen. Het is best laagdrempelig, op de website staat precies hoe je het aan kan pakken.”
Lees het hele interview met Jan-Willem hier: Stop fossiele subsidies.

10 juni 2022 – TRouw

Esther Bijlo schrijft over de lancering van Belastingstaking voor Klimaat o.a. “Fiscale experts waren er als de kippen bij om deze actie als onzinnig af te doen. Zo kan iedereen wel iets verzinnen om minder belasting te hoeven betalen. Maar wie even terug in de historie kijkt, ziet dat het helemaal zo’n gek idee niet is.”
Lees haar hele column hier: ‘De Mona Lisa belagen of minder belasting betalen: klimaatacties zijn er in veel gedaanten’.
Download pdf.