Jan-Willem van der Weij in Down to Earth Magazine

22 april 2023 – Jan-Willem van der Weij vertelt in het nieuwste nummer van Down to Earth Magazine over zijn beweegredenen om zich aan te sluiten bij Belastingstaking voor Klimaat.

Jan-Willem van der Weij is belastingstaker (foto: Robert Elsing)

“Toen ik voor het eerst over de belastingstaking hoorde, vond ik dat vrij heftig klinken. Maar ik realiseerde me al snel dat het een hele gerichte en concrete actie is: je maakt alleen bezwaar tegen de 5% van de overheidsuitgaven die naar de fossiele industrie gaat. In mijn bezwaarschrift heb ik gewezen op de wetenschappelijke consensus dat het gebruik van fossiele brandstoffen zo snel mogelijk omlaag moet.”

“Door de fossiele industrie te steunen ondermijnt de overheid het recht op leven en het recht op veiligheid. Dit jaar ga ik in principe weer meedoen en ik hoop dat veel meer mensen dat doen. Het is best laagdrempelig, op de website staat precies hoe je het aan kan pakken.”

Het hele interview met Jan-Willem lees je online in Down to Earth Magazine, het platform voor groene journalistiek en opinie, opgericht door Milieudefensie. Of download de pdf.