Mijn bezwaar is afgewezen, wat nu?

Uiteraard ben je het niet eens met de afwijzing van je bezwaar. Je kunt nu in beroep gaan tegen deze beslissing van de Belastingdienst. Op je afgewezen bezwaar staat wat je hiervoor moet doen en doe dat binnen 6 weken na ontvangst. Geef in ieder geval een (persoonlijke) reden aan hoe jij wilt dat de uitspraak moet luiden. In beroep gaan kost ongeveer 50 euro aan griffierecht.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je hier vragen over hebt of hulp bij kunt gebruiken. We kunnen je adviseren bij jouw beroepsschrift en bij jouw voorbereiding op de zitting in de rechtbank. We kunnen ook met je meegaan naar de rechtbank. Belastingstaker van het eerste, Lucas Winnips, ging je al voor. Het beroep dat hij aantekende tegen de hoogte van zijn IB2019 diende in december 2022 bij de rechtbank in Haarlem. Eind januari doet de rechter uitspraak.

Ook al zijn de juridische mogelijkheden misschien beperkt, het is belangrijk dat rechters horen wat er aan de hand is en zich daarover uitspreken. We zijn nu nog met weinig, maar we groeien. Samen blijven we de druk op onze overheid opvoeren!

1 reactie

Reacties zijn gesloten.