Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Kennelijk is onze belastingstaking opgevallen, want alle bezwaren in 2022 en 2023 zijn centraal behandeld, namelijk door de afdeling ‘Particulieren, toezicht bezwaar beroep kantoor Amsterdam’. Men heeft dus besloten dat deze bezwaren niet vallen onder de autonomie van de eigen belastinginspecteur van het kantoor waar jij als belastingplichtige onder valt. Voorlopig beschouwen wij dit als goed nieuws: het is niet onopgemerkt gebleven.

Voor zover wij daar bericht over hebben ontvangen van de belastingstakers zijn de bezwaren afgewezen. Dat verbaast ons niet en het weerhoudt ons er niet van om een stapje verder te gaan, nl. beroep aantekenen tegen de afwijzing van het bezwaar. Lees hier hoe jij dit ook kunt doen.

Ondertussen verkennen wij de mogelijkheden om naar de bestuursrechter te gaan, om zo via het bestuursrecht af te dwingen dat de wet anders wordt geïnterpreteerd of, liever nog, wordt veranderd. We hebben hier uiteraard goede juridische ondersteuning bij nodig, die wij zelf (nog) niet in huis hebben. Daarom gaan we contact leggen met bijvoorbeeld Urgenda en Milieudefensie om te bespreken of zij ons kunnen/willen helpen. Wellicht ben jij een ervaren bestuursrechtdeskundige of ken je zo iemand? Laat het ons weten!